Daigo 'The Beast' vecht zichzelf een record

Sommige mensen maken van gamen hun beroep. Zo ook Daigo Umehara, voor de niet-kenners een topspeler in fighting games. The Beast, zoals hij ook wel wordt genoemd, heeft dit jaar nog een sponsorcontract met Mad Catz getekend en kon dus betaald veel toernooien gaan spelen over de wereld.

Ditzelfde jaar staat hij dan ook in het Guinness Book of World Records Gamer's Edition 2011 omdat hij vijftien toernooien achter elkaar heeft gewonnen. Zijn record in het boek luidt 'Most Consecutive Tournament Wins'. In Japan noemen ze hem niet voor niets 'God of 2D fighting games' en deze nieuw verworven titel versterkt dat alleen maar. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in Capcom-fighters, zoals de recentelijk uitgekomen Super Street Fighter IV.

Over zijn record zegt Daigo: 'Deze prijs op een internationaal toernooi er nog bij winnen is een grote eer, en maakt het nog specialer als je de sterke concurrentie ziet in de internationale fighting game community.' Mocht je hem willen verslaan: de meester geeft hieronder nog wat tips.