Bende haalde mannen voor prostitutie naar Spanje

De Spaanse politie heeft een bende opgerold die in Brazilië jonge mannen ronselde om ze later in Spanje tot prostitutie te dwingen. Veertien verdachten, overwegend Brazilianen, werden aangehouden, meldde de politie dinsdag.

Ook zeventien slachtoffers werden opgepakt, omdat ze illegaal in het land verbleven.

Het is volgens de Spaanse politie voor het eerst dat er een bende mensenhandelaars is opgerold die niet vrouwen, maar mannen naar Spanje haalde voor de prostitutie. De leider van de bende, een Braziliaan, zetelde in Palma op het eiland Mallorca.

De mannen werden in Brazilië geronseld en opgezadeld met schulden tot vierduizend euro, die ze moesten terugbetalen. Sommigen dachten gewoon werk te krijgen, anderen wisten wel wat van hen verwacht werd, maar niet dat ze ieder uur van de dag beschikbaar moesten zijn en van provincie naar provincie zouden worden verplaatst.

De mannen moesten de helft van hun verdiensten afstaan. Als ze klaagden of problemen maakten, werden ze bedreigd, zelfs met de dood. Ze werden van Viagra, alsook cocaïne en andere stimulerende middelen voorzien om te kunnen presteren.

Submitter:  Bron: Novum/AP