"Mafia II ten dode opgeschreven"

De actiegame Mafia II is volgens analist Michael Pachter ten dode opgeschreven. "Met een gemiddelde recensiescore van 74 op metacritic.com en afnemende interesse onder consumenten gaat deze game waarschijnlijk geen winst maken," aldus Pachter tegenover website Gamasutra.

De langverwachte game is bijna zes jaar in ontwikkeling geweest. Hoewel het budget van de game geheim wordt gehouden, moet er volgens Pachter een buitensporig hoog bedrag worden terugverdiend om winst maken. Hij adviseert uitgever Take-Two de productie voortaan beter te stroomlijnen en meer duidelijkheid te scheppen over de releasedatum van aankomende games.

Mafia II speelt zich af in de Italiaanse onderwereld van de jaren vijftig. De speler stapt in de schoenen van ex-soldaat Vito om zich via allerlei criminele activiteiten tot maffiabaas op te werken. Dit uitgangspunt viel niet in goede aarde bij Unico National. Volgens deze organisatie die de belangen van Italiaanse Amerikanen vertegenwoordigt, werkt de game racisme in de hand.

?Mafia II ten dode opgeschreven?
?Mafia II ten dode opgeschreven? (Foto: Novum)