Blizzard wil James Cameron voor Starcraft-film

Een film gebaseerd op Starcraft zou werkelijkheid kunnen worden als James Cameron de regie op zich zou willen nemen. Volgens een woordvoerder van uitgever Blizzard is de Avatar-regisseur de perfecte keuze voor een film over de strategiegame.

"We willen al jaren een film of televisieserie rond Starcraft maken, maar zijn nooit door de juiste personen benaderd", zegt een woordvoerder van Blizzard tegen website MTV Multiplayer. "Als James Cameron naar ons toe zou komen om het project te regisseren, zouden we meteen aan de slag gaan. Dan twijfelen we geen seconde."

Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Cameron de Starcraft-film daadwerkelijk gaat regisseren. Hij is sinds het enorme succes van Avatar niet alleen een van de meest gevraagde regisseurs ter wereld, maar staat er ook om bekend erg lang over de productie van een film te doen. Met acht lopende projecten op zijn bord maakt zelfs de machtige uitgever Blizzard weinig kans hem voor een film te strikken.

Blizzard werkt momenteel met Spiderman-regisseur Sam Raimi aan een filmadaptatie van de online fantasygame World of Warcraft. Raimi wil zich in deze verfilming beperken tot maximaal drie gebieden, en zo zullen de ruim elf miljoen spelers van World of Warcraft niet alle locaties uit de game terugvinden op het witte doek. Het is niet bekend wanneer de World of Warcraft-film uitkomt.

Blizzard wil James Cameron voor Starcraft-film

Submitter:  Bron: Novum