GP België mogelijk eens per twee jaar

De Grand Prix van België op het circuit Spa-Francorchamps zal mogelijk eens per twee jaar plaats gaan vinden. De organisatie van de Formule 1-race onderzoekt de optie om samen met de Nürburgring afwisselend een grand prix te organiseren.

"We zijn gefeliciteerd door Formule 1-baas Bernie Ecclestone omdat de faciliteiten hier perfect zijn," zei circuit-baas Etienne Davignon. "We kijken per jaar naar de cijfers. We hebben een aantal doelen qua inkomsten en uitgaven. Ik ga geen cijfers noemen, maar de kaartverkoop op de dinsdag en de woensdag voor de race lag op schema."

Davignon meldde tegen persbureau Reuters dat de race dit jaar een verlies van ongeveer drie miljoen euro zou maken. Daarom wordt naarstig gezocht naar oplossingen om dat gat te dichten. Eén van de opties is het delen van een slot op de kalender met de Nürburgring. Het Duitse circuit deelt momenteel al een plaats met de Hockenheimring, iets wat het voorstel van Davignon nog kan doorkruisen.

"Twee dingen zijn zeker: we hebben nog een contract tot 2012 en de race in 2011 staat op de kalender. Over hoe we het na 2012 gaan organiseren loopt momenteel een discussie. Op dit moment zijn er een aantal onzekerheden," zei Davignon.