Eis: 2 jaar cel voor gewelddadige woningoverval

Voor een gewelddadige woningoverval in Boskoop heeft justitie in Den Haag dinsdag tegen twee mannen twee jaar cel geëist. De 20-jarige mannen uit Gouda pleegden de overval op 17 mei.

Rond 08.00 uur klopten ze volgens justitie op het slaapkamerraam van het slachtoffer. Toen die open deed, gaven ze hem meteen een harde stoot in zijn gezicht. Daarna zouden ze een gouden ketting van zijn hals hebben gerukt. Vervolgens bedreigden ze hem met een vuurwapen en eisten ze geld. Toen ze een ring en tweehonderd euro van tafel pakten, vluchtte het slachtoffer naar het balkon. Daar kwam hij echter met zijn shirt vast te zitten tussen de deur en begon hij om hulp te roepen.

Uiteindelijk raakte hij los en wist hij naar beneden te klimmen. Hij waarschuwde de politie, maar de daders waren toen al gevlogen. Twee dagen later zag het slachtoffer in Gouda een van de overvallers in een auto zitten en belde hij de politie.

Die zette de auto aan de kant, maar een van de inzittenden nam de benen. In zijn vlucht gooide hij een pakketje cocaïne weg, maar hij werd al snel ingehaald en opgepakt. Op basis van zijn verklaringen werd ook de andere verdachte aangehouden.