'Megaflessenhals houdt files op A2 in stand'

Door een 'megaflessenhals' blijft de A2 ondanks de verbreding naar vijf rijstroken voorlopig met files kampen. Dat zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst dinsdag in De Telegraaf.

Dat komt door de landtunnel bij Utrecht. De tunnel had in oktober vorig jaar klaar moeten zijn, maar het ministerie van Verkeer zou de beveiliging te ingewikkeld vinden. Volgens de krant is sprake van een meningsverschil tussen Rijkswaterstaat en de bouwer en tussen minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) en burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen.

Het streven is nu om de anderhalve kilometer lange landtunnel bij Utrecht voor 2013 open te hebben. Zolang de tunnel niet open is, gaat de A2 daar van vijf naar drie rijstroken.

De Verkeersinformatiedienst verwacht dat dit veel problemen oplevert, maar Eurlings stelt in de krant dat het niet tot overlast voor de automobilist leidt. Hij heeft met Utrecht afgesproken dat de capaciteit op de bestaande weg, langs de tunnel, wordt vergroot. Toch zouden opstoppingen volgens deskundigen niet te vermijden zijn.