'Borsato treft geen blaam voor faillissement TEG'

Marco Borsato treft geen enkele blaam voor het faillissement van The Entertainment Group. Dat stelt de curator van het artiestenbureau volgens De Telegraaf in zijn verslag over het faillissement, dat dinsdag verwacht wordt.

The Entertainment Group (TEG) is volgens de curator ten onder gegaan door wanbeleid van zowel de directie als enkele leidinggevende aandeelhouders. Borsato was aandeelhouder van het artiestenbureau, maar gaf geen leiding aan TEG.

De directie en leidinggevende aandeelhouders zouden verantwoordelijk zijn voor risicovolle miljoenenleningen en roekeloze overnames. Bovendien zouden ze geld hebben weggesluisd en valsheid in geschrifte hebben gepleegd.

Borsato heeft altijd gezegd dat hij niets wist van de financiële problemen van TEG. Pas drie weken voor het faillissement kreeg de zanger naar eigen zeggen te horen dat er 'een klein cashflowprobleempje' was.

Volgens De Telegraaf lopen Borsato's ex-manager Paul Brinks en Ajax-directeur Rik van den Boog het risico aansprakelijk gesteld te worden. Borsato's mede-aandeelhouders gaven volgens ingewijden feitelijk leiding aan TEG.

'Borsato treft geen blaam voor faillissement TEG'
'Borsato treft geen blaam voor faillissement TEG' (Foto: Novum)