Twee teams in halve finales op Milner Open

Nederland is in ieder geval met twee teams vertegenwoordigd in de halve finales van de Milner Open. Bij de vrouwen verzekerden de ijzersterk spelende beachvolleybalstlers Sanne Keizer & Marleen van Iersel zich van een plek bij de laatste vier. Bij de mannen staat de revelatie van dit toernooi, het nieuwe duo Emiel Boersma & Daan Spijkers, morgen in de halve finales.

Keizer & Van Iersel zorgden voor dé sensatie van de dag door titelverdedigers Larissa & Juliana te verslaan. De Nederlands kampioenen hadden daar niet eens drie sets voor nodig: 21-19 27-25. Vooral de tweede set was uiterst spannend. Keizer & Van Iersel werkten maar liefst vijf setpunten van de Braziliaansen weg en sloegen zelf uiteindelijk op hun eerste wedstrijdpunt meteen toe. Een plek bij de laatste vier werd in de middag tegen de Amerikaanse Akers & Turner eenvoudig veiliggesteld: 21-16 21-14.

Ook Emiel Boersma & Daan Spijkers, pas sinds enkele weken een duo, blijven winnen. Zelfs de als tweede geplaatste boomlange Chinezen Wu & Xu bleken geen probleem voor de mannen. De eerste set werd met gemak gewonnen, in de tweede waren de Nederlanders er even niet bij, maar in de beslissende set lieten ze wederom zien in grote vorm te verkeren: 21-17 18-21 15-6. In hun tweede wedstrijd van de dag was het niveau wat minder, maar op karakter werden ook de Italianen Ingrosso & Martino verslagen: 21-17 17-21 15-12.

Madelein Meppelink & Marloes van Iersel konden hun succes van gisteren niet voortzetten. Ze verloren meteen hun eerste wedstrijd. Dat was echter niet van de minste tegenstanders: de als tweede geplaatste Antonelli & Talita. De eindstand was 21-15 21-19 in het voordeel van de Braziliaansen. Toch zijn de dames nog in de race voor een plek in de halve finales want in de herkansing wonnen ze in drie sets van Merel Mooren & Rebekka Kadijk. Deze routiniers, die eerder op de dag Daniëlle Remmers & Laura Bloem (17e) uitschakelden, eindigden op de 9e plaats.

Richard Schuil & Reinder Nummerdor zullen zondag op de SWATCH FIVB World Tour niet hun titel verdedigen. De Nederlanders verloren met 22-24 20-22 van de Noren Skarlund & Spinnangr. De Europees kampioenen waren gisteren al geheel onverwacht in de verliezersronden beland en werden vanavond verrast door de Noren.

"Meer zat er vandaag gewoon niet in'', zei een vermoeide Nummerdor na afloop. "Richard is op zich wel redelijk fit maar ik heb vanwege mijn liesblessure een serieuze trainingsachterstand. Deze ochtend hadden we twee redelijk simpele potjes en konden we nog van onze ervaring gebruikmaken. Maar tegen deze gasten moet je fysiek ook op hetzelfde niveau halen."

Schuil & Nummerdor, die twee weken geleden nog goud wonnen op het EK in Berlijn, hebben nu voorlopig even rust. "We spelen pas eind september de Continental Cup waar het Olympisch kwalificatietoernooi feitelijk begint."