Twitter leidde Davids naar Crystal Palace

Edgar Davids heeft op Sky Sports toegegeven dat een oproep via Twitter hem teruggelokt heeft naar het profvoetbal. De 37-jarige middenvelder ontving een tweet van een wanhopige fan van Crystal Palace. Afgelopen dinsdag debuteerde de Nederlander bij de Londense club.

"Een gozer op Twitter repte over Crystal Palace: 'mijn club zit in de penarie, zou jij ons kunnen helpen?' Ik droeg mijn 'followers' op om Palace te steunen en onlangs, nadat ik tekende, kreeg ik een tweet van de persoon die me eerst aansprak: 'we zijn gered, bedankt'," zei Davids.

Davids hield voor dit seizoen zijn conditie op peil bij Jong Ajax en kreeg daar het plezier in het spel weer terug. "Een vriend van me is een kennis van de manager van Palace (George Burley, red.). Zo kwam het proces in een stroomversnelling. Ik miste het voetbal, een kantoorbaan is niets voor mij."

Crystal Palace komt in Engeland uit in The Championship, de divisie onder de Premier League. Het niveau ligt er volgens de middenvelder vrij hoog. "Fysiek is het heel zwaar. We zien wel hoe lang dit avontuur duurt, misschien wel twee jaar, in dat geval sluit ik hier mijn loopbaan af."