Rotterdammers geïnformeerd over groepsverkrachting

De politie heeft vrijdag honderden inwoners van de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven per brief geïnformeerd over de groepsverkrachtingen die daar zouden hebben plaatsgevonden. Ook is de brief op omliggende scholen verspreid, omdat er mogelijk meer slachtoffers zijn. Twee minderjarige meisjes zijn mogelijk afzonderlijk van elkaar misbruikt in een woning in de 1e IJzerstraat.

Vier mannen zijn inmiddels aangehouden. De hechtenis van de 21-jarige man uit Sint Maarten die maandag werd aangehouden, is met veertien dagen verlengd, meldt de politie vrijdag. Ook de andere drie mannen uit Hoogvliet zitten nog in de cel. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een groepsverkrachting van een 12-jarig en een 15-jarig meisje in een woning aan de 1e IJzerstraat.

Een van de mannen uit Hoogvliet, een 25-jarige man, heeft inmiddels bekend in juni seksuele handelingen met de 15-jarige te hebben verricht. Hij zou ook de 12-jarige hebben misbruikt. Of de andere mannen hier ook bij betrokken waren, wordt nog onderzocht.

Het 12-jarige meisje uit Nijmegen was weggelopen uit een instelling en alleen naar Rotterdam gegaan. Agenten troffen haar op straat aan. Uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij ruim een maand geleden door verschillende mannen ernstig seksueel was misbruikt. Dat zou in ieder geval zijn gebeurd in een woning in de 1e IJzerstraat en mogelijk ook op andere plekken.

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de 25-jarige man mee. In de woning in de 1e IJzerstraat werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer werd aangehouden.

Het team van rechercheurs is inmiddels met vier politiemensen uitgebreid naar 23 leden. Het team onderzoekt de twee gevallen en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.