Drenthe aast opnieuw op Vuelta

De Ronde van Spanje start in 2013 of 2014 mogelijk opnieuw in de provincie Drenthe. Commissaris van de koningin Jacques Tichelaar en gedeputeerde Anneke Haarsma zijn komend weekeinde in Sevilla om daarover met de organisatie van de Vuelta te praten. Vorig jaar organiseerde Drenthe de start van de Vuelta met een proloog op het TT-circuit van Assen.

Drenthe sprak enkele maanden na de succesvol verlopen Vueltastart al de ambitie uit het evenement in de toekomst nogmaals naar de provincie te halen. Niet alleen was de publieke belangstelling groot, met ruim vijf miljoen euro aan inkomsten bleek de Vuelta ook financieel een succes.

Tichelaar en Haarsma werden door de organisatie van de Spaanse wielerronde uitgenodigd om voor verkennende gesprekken naar Sevilla te komen. Daar start de Vuelta morgen met een ploegentijdrit. "Nog een keer zo'n volksfeest in Drenthe zou natuurlijk geweldig zijn", kijkt Haarsma alvast vooruit. "We hebben de draaiboeken nog in de kast liggen en zijn er bij wijzen van spreken al helemaal klaar voor."