Wernbloom content met 'gouden doelpunt'

Pontus Wernbloom was zijn gewicht in de return van AZ tegen FK Aktobe in goud waard. De Zweed schoot zijn ploeg gisteren al na tien minuten in veilige haven.

AZ verloor weliswaar knullig in Kazachstan (2-1), maar door de 2-0 thuiszege was dat overkomelijk. Wernblooms goal bleek uiteindelijk zeer belangrijk. "Een gouden doelpunt? Ja, uiteindelijk wel. Maar na die 0-1 dacht ik dat we gewoon door zouden gaan. We waren beter. Ik had niet gedacht dat we het zo moeilijk zouden krijgen", zegt Wernbloom in het Noordhollands Dagblad.

Wernbloom eiste desondanks ook een negatieve rol voor zich op. In buitenspelpositie tikte hij een zeker lijkend doelpunt van Erik Falkenburg over de doellijn. "Dat deed ik voor de zekerheid. Ik dacht dat er een verdediger in mijn rug zat en was bang dat die de bal nog zou weghalen. Ik had ook geen idee of ik buitenspel stond. Natuurlijk zou ik nooit een doelpunt stelen van een ploeggenoot. Misschien leek het vanaf de tribune zo, maar op het veld is het allemaal wat moeilijker, kan ik je vertellen."

De Zweedse middenvelder was niet te spreken over het feit dat AZ ondanks de snelle voorsprong toch met 2-1 verloor in Kazachstan. "Natuurlijk zijn we blij dat we de groepsfase hebben gehaald, maar we hebben vanavond slecht gespeeld. Ik snap niet waarom. Het zal beter moeten."