Uitzending Gemist verdubbelt videokwaliteit

Uitzending Gemist van de publieke omroep gaat de kwaliteit van zijn video's verhogen van 0,5 naar 1 mbit per seconde. Vanaf september zal de terugkijksite de hogere kwaliteit aan gaan bieden, samen met de introductie van een geheel vernieuwde website.

Totdat het volledige Uitzending Gemist-archief op de nieuwe site staat, blijft ook de oude versie online, meldt een woordvoerder van de publieke omroep.

Ook zullen de publieke omroepen in het komende tv-seizoen meer dan 130 nieuwe programma's introduceren. De nieuwe Telegraaf-omroep WNL start elke dag om 7 uur met Ochtendspits, de opvolger van Goedemorgen Nederland, en op Nederland 2 presenteren EO, VARA en WNL 'Uitgesproken', de opvolger van het huidige actualiteitenprogramma Netwerk.

Nieuwsuur, dat NOVA gaat vervangen, gaat zeven dagen per week uitzenden op Nederland 2. Hierin staan nieuws, sport en achtergronden centraal. Op Nederland 3 komt GeenStijl-omroep PowNed elke werkdag met PowNews.

Op het gebied van drama staat de kijker onder meer 't Spaanse Schaep (KRO) en de serie Rembrandt en Ik (EO) te wachten. Verder is er de nieuwe thrillerserie Overspel (VARA) en de onderwereldserie Penoza (KRO) met Monic Hendrickx.


Uitzending Gemist vanaf september in hogere videokwaliteit