[EL] Uitslag PSV - FC Sibir Novosibirsk

PSV heeft zich op een overtuigende manier voor de groepsfase van de Europa League geplaatst. De Eindhovenaren liepen in Rusland nog tegen een zeer verrassende 1-0 nederlaag aan, maar herstelden zich in eigen huis uitstekend. De ploeg van trainer Fred Rutten won namelijk met 5-0.

Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer in Eindhoven. PSV maakte de dienst uit en zette FC Sibir Novosibirsk tegen de muur. Toch wisten de Eindhovenaren in de eerste helft maar één van het enorme aantal kansen te benutten. Jeremain Lens zette voor, waarna Marcus Berg deze tot doelpunt promoveerde.

In de tweede helft was het gedaan met het verzet van de Russen. Eerst was het Orlando Engelaar, die PSV in veilige haven schoot. Vervolgens deed ook Ola Toivonen een duit in het zakje door een houdbaar schot achter doelman Solosin te werken. Tot slot was Balasz Dzsudzsák, die nog van zich liet spreken.

Eerst zette de Hongaar, middels een droge knal, de 4-0 op het scorebord. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg PSV nog een penalty, die door de aanvaller werd ingeschoten.


PSV

5 - 0

FC Sibir Novosibirsk

 38' Berg
 56' Engelaar
 64' Toivonen
 73' Dzsudzsák
90' Dzsudzsák
 
 
 Gele kaart: Engelaar (PSV), Zinovyev, Aravin, Solosin, Astafeyev (FC Sibir Novosibirsk)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Johannesson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Vukovic
Pieters
Hutchinson
Toivonen (Bakkal/80)
Engelaar
Lens
Berg (Koevermans/71)
Dzsudzsák
  Solosin
Aravin
Boechrjakov
Vychodil
Joseph-Reinette
Zinoyev
Canas
Sumulikoski (Klimavicius/71)
Astafyev
Degtyarev
Belyayev (Vasilyev/66)