Inhoud pakketje Delft nog altijd onbekend

Het is nog altijd niet bekend wat er in het verdachte pakketje zat dat in Delft onder een auto werd gevonden. Het kan volgens de politie nog wel even duren voordat daar duidelijkheid over komt, omdat het pakket eerst op sporen wordt onderzocht.

De Explosieven Opruimingsdienst brengt het pakket daarvoor donderdag over naar het Nederlands Forensisch Instituut. Of donderdag al meer bekend wordt over de inhoud is dus niet zeker.

Nadat het pakket woensdagochtend rond 05.30 uur was opgemerkt, werden 22 woningen aan de Syriësingel ontruimd. De weg werd afgezet en het tramverkeer in de omgeving stilgelegd. Pas in de namiddag konden de bewoners weer naar huis.

Buurtbewoners hadden tegen RTV West gezegd dat de betreffende auto van iemand met connecties in het criminele circuit is. De NOS meldde woensdag dat het om Piet P. ging. Hij zou twee jaar geleden ook al het doelwit zijn geweest van een aanslag met een bom.

De politie wil alleen zeggen dat ze weet van wie de auto is en dat de eigenaar in de buurt woont waar de auto stond geparkeerd.