Conny Stuart (96) overleden

Actrice en zangeres Conny Stuart is zondag in haar woonplaats Amsterdam overleden. Dat heeft theaterproducent en journalist Henk van der Meyden woensdag laten weten.

De in 1913 in het Overijsselse Wijhe geboren Conny Stuart, pseudoniem voor Cornelia van Meijgaard, zou 5 september 97 zijn geworden. Ze werd landelijk bekend door haar werk voor de radio als lid van het eerste cabaret van Wim Sonneveld vanaf eind 1943. Ze werkte de decennia daarna in een reeks producties met een veelheid aan bekende artiesten als Kees Brusse, Albert Mol, Joop Doderer, Mary Dresselhuys, Jenny Arean en Guus Verstraete.

Stuart had een speciale band met schrijfster Annie M.G. Schmidt die teksten leverde voor het cabaret van Sonneveld. Bekende liedjes die Stuart heeft vertolkt, zijn onder meer Herr Heinzelmann, Zeur niet en Wat voor weer zou het zijn in Den Haag. Ze speelde in zeven muzikale producties van het duo Annie M.G. Schmidt/ Harrie Bannink de hoofdrol.

Het laatste optreden van Stuart was volgens haar impresariaat Gislebert Thierens in 1987 tijdens het Theater Festival. Stuart was twee keer getrouwd: met impresario Henri Hofman en Joop Doderer. Ze laat twee zoons achter.