Rechter gelooft niet in goddelijk orgasme

Het orgasme mag volgens de kardinaal dan wel God zijn, het Zweedse rechtssysteem gelooft er echter niet in. De hoogste rechtbank van Zweden heeft het laatste restje hoop van de 'Madonna van het Orgasme'-kerk de grond ingeboord. De orgasmekerk wordt definitief niet erkend als religie.

Carlos Bebeacua, de van oorsprong Spaanse oprichter en zelfbenoemde kardinaal van de orgasmekerk, is in een jarenlange juridische strijd verwikkeld om zijn geloof als officiële religie erkend te krijgen. Volgens Bebeacua is het orgasme God en moet zij worden aanbeden. "Het orgasme is het ultieme gevoel van lust, en gaat verder dan een zaadlozing alleen", vindt de kardinaal. "Je kunt het bereiken door middel van kunst, of door te kijken naar een landschap en dan te denken 'wow!'"

De Madonna van Orgasme-kerk is gebaseerd op het gelijknamige schilderij van Bebeacua dat tijdens de Wereldtentoonstelling in 1992 in het Spaanse Sevilla tot hevige protesten leidde. Het kerkgebouw bevindt zich in het Zuid-Zweedse Löveville, waar een 'dienst' honderden belangstellenden weet te trekken. De kerk probeert al jaren erkenning te krijgen, maar telkens besluit een steeds hogere rechter hier een stokje voor te steken. Nu de geestelijke ook van het hoogste rechtsorgaan van Zweden nul op het rekest krijgt, zal hij zijn strijd moeten staken.