Sportvliegtuig maakt voorzorgslanding op boerenpad

Een klein sportvliegtuigje met drie inzittenden heeft woensdag een voorzorgslanding gemaakt op een boerenpad in Nagele. Niemand raakte gewond, meldt een woordvoerder van de politie.

De Cessna 172 van luchtvaartthemapark Aviodrome was onderweg van Terschelling naar Lelystad toen de 50-jarige piloot uit Hierden ter hoogte van de Noordoostpolder zag dat de temperatuur wel erg snel opliep. Ook merkte hij dat het vliegtuig, waarmee luchtfoto's worden gemaakt, problemen met de oliedruk had.

Op het pad van drie meter breed en enkele honderden meters lang bij de Sluipgatweg in Nagele zette hij het vliegtuigje aan de grond. "Dat heeft hij heel knap gedaan, want het landingsgestel van zo'n Cessna is bijna drie meter breed", zegt de politiewoordvoerder.

Na de landing parkeerde hij de Cessna achter een boerenschuur en belde bij de boer aan, die hij over het incident inlichtte. Geprobeerd werd of het vliegtuig woensdag nog kon worden gerepareerd, zodat het verder kan vliegen. Of dat is gelukt, weet de politiewoordvoerder niet.