Ruiz: "Intentie is om te blijven"

De kans is groot dat Bryan Ruiz dit seizoen gewoon bij FC Twente zal blijven. Na het behaalde kampioenschap van de Tukkers was er erg veel aandacht voor de aanvaller van Costa Rica.

"We hebben een goed gesprek gehad en duidelijke afspraken gemaakt. Ik heb aangegeven dat het mijn intentie is om bij FC Twente te blijven, voornamelijk ook omdat de club in de Champions League speelt. Elke voetballer wil daar spelen en ik wil mij daar laten zien", lichtte Ruiz toe.

De aanvaller kwam vorig jaar zomer naar FC Twente en kroonde zich prompt tot een belangrijke speler. In het afgelopen seizoen was hij op een aantal momenten erg belangrijk en was hij met 24 doelpunten clubtopscorer.

Vooralsnog lijkt het er in elk geval op dat FC Twente voorlopig nog over Ruiz kan beschikken. "Ik verlaat FC Twente alleen als zich een club meldt uit een van de vier grote competities die ook in de Champions League speelt. Ik wil namelijk graag op het hoogste Europese podium spelen", aldus de aanvaller.

"De club weet wat mijn ambities zijn en ik zal FC Twente niet voor de eerste de beste club verlaten. Ik zou bijvoorbeeld nooit voor het geld kiezen, maar alleen voor de sportieve ambitie. Momenteel ben ik daar echter niet mee bezig. We bouwen bij FC Twente aan een nieuw team en we groeien steeds beter naar elkaar toe. Ik richt mij nu op FC Twente en zie verder wel wat de toekomst mij gaat brengen."