Ooijer: "Na de WK-finale brak iets bij mij"

André Ooijer speelde deze zomer met de gedachte om te stoppen met voetbal. De 36-jarige verdediger ging echter aan de slag bij Ajax.

"Na de verloren finale tegen Spanje leek er iets te breken bij mij", verklaart Ooijer tegenover Voetbal International. "Ik zat daar in Johannesburg op het veld, voelde me compleet leeg en dacht: ik heb er genoeg van." De geroutineerde centrale verdediger wist op dat moment dat zijn contract bij PSV niet zou worden verlengd.

"Ik kon me met geen mogelijkheid voorstellen dat ik me opnieuw zou kunnen opladen voor een volgend seizoen. Toen heb ik alles naast me neergelegd. Ik bedacht me hoe ik had laten zien nog op het hoogste niveau mee te kunnen. Met de kwartfinale tegen Brazilië natuurlijk als hoogtepunt", aldus de Amsterdammer.

"Precies in de periode dat de positieve punten weer gingen overheersen, belde Ajax-.trainer Martin Jol", zegt Ooijer, die niet uitsluit nog voor Oranje uit te willen komen. "Voor mezelf speelt het Nederlands elftal nu niet. Het is een natuurlijk proces dat oudere spelers worden vervangen door een nieuwe lichting."

De mandekker van Ajax weet dat het lastig wordt om zich in de defensie te nestelen bij het Nederlands elftal. "Joris Mathijsen en John Heitinga kunnen nog jaren mee in het centrum, daarachter is Jeffrey Bruma een groot talent. Ik concentreer me nu op Ajax, maar je weet nooit hoe het gaat lopen", besluit Ooijer.