Kinderlokker geeft 'Jackass' de schuld

De rechtbank van het Australische Brisbane heeft een 29-jarige man tot anderhalf jaar cel veroordeeld. De man probeerde een veertienjarig meisje het bed in te krijgen, dat echter een undercover agent bleek te zijn. De pedofiel zegt te zijn geïnspireerd door het eens zo populaire MTV-programma Jackass.

De pedofiel had de afgelopen tijd contact gehad met het 'meisje' dat hij had ontmoet via twee sociale netwerksites. De aanklager beschreef tot in detail hoe de onwetende man al die tijd contact had gehad met de lokagent. Zo gaf hij aan graag met haar te willen vrijen omdat ze 'zo verdomd lekker en jong' was. Ook stuurde de man via de webcam geschoten foto's waarop hij masturbeerde op het 'meisje'.

Na dit webcamincident deed de politie een inval bij de man en sloeg hem in de boeien. Volgens zijn advocaat bedoelt zijn cliënt het helemaal niet zo slecht. De internetheld is namelijk een kluizenaar, en gebruikt het wereldwijde web als communicatiemiddel. Daarbij is de man geen pedofiel, maar is hij depressief en lijdt hij aan angststoornissen.

Aan zijn psycholoog zou de man hebben verteld dat de toenaderingspoging slechts een geintje was, dat hij had afgekeken van het programma Jackass. De rechter wilde hier echter niet in meegaan. Om de man af te schrikken, legde hij de beste man een celstraf van anderhalf jaar op.


Jackass: do not try this at home!