'Mariniers willen geen homo als kamergenoot'

De meeste Amerikaanse mariniers willen liever geen kamer delen met iemand die openlijk homoseksueel is. Dat heeft de topman van het Amerikaanse korps mariniers, James Conway, dinsdag, lokale tijd, gezegd. De marine bekijkt of er mariniers zijn die dat wel willen.

Een deel van de mariniers die niet met een homoseksueel een kamer willen delen vindt homoseksualiteit verkeerd vanuit geloofsovertuiging, aldus de generaal. De mariniers slapen doorgaans met zijn tweeën op een kamer.

Conway liet eerder dit jaar nog weten dat hij niets voelde voor de wetswijziging 'Murphy', waardoor openlijke lesbiennes en homoseksuelen in het leger mogen gaan dienen. Volgens Conway functioneerde de wet 'Don't Ask, Don't Tell' prima. Volgens die wet, die in 1993 onder de toenmalige president Bill Clinton tot stand kwam, mocht rekruten niet meer naar hun geaardheid worden gevraagd. Ook mochten homoseksuelen eenmaal in dienst op straffe van ontslag en mogelijk strafrechtelijke vervolging niet openlijk voor hun homoseksualiteit uitkomen.