Zlatan sluit terugkeer naar Ajax uit

Zlatan Ibrahimovic sluit uit dat hij aan het eind van zijn carrière terugkeert naar Ajax. "Ik zal mijn loopbaan zeker niet in Amsterdam afsluiten", verklapt hij aan Novum Nieuws. De 28-jarige Zweed, die tussen 2001 en 2004 furore maakte bij Ajax, staat momenteel onder contract bij FC Barcelona.

Zlatan vindt sowieso dat Ajax geen ervaren rotten moet contracteren. "Bij die club horen de absolute toptalenten te spelen die vervolgens verkassen naar een grote club in het buitenland", verwijst hij naar zijn eigen transfer in 2004 naar Juventus. "Als oude speler zou ik daar niets meer te zoeken hebben."

De Zweedse international heeft nog wel altijd een zwak voor zijn oude club. "Natuurlijk kan ik door mijn eigen drukke programma niet alles zien", biecht hij op. "Maar ik volg altijd de uitslagen en het doet me echt goed als Ajax wint." Ook in de Champions League gunt hij de Amsterdammers succes. "Ik hoop dat ze winnen van Dimamo Kiev. Ajax is de enige Nederlandse club die op het hoogste Europese niveau thuishoort."

De laatste landstitel van Ajax dateert alweer van 2004, toen nog met Zlatan in de gelederen. "We hadden toen een geweldig team, een goede coach, de organisatie was prima en de grootste talenten kozen voor Ajax", zegt de spits, die ook een verandering bespeurt. "Toen ik in Nederland speelde had je weinig te vrezen van AZ en FC Twente. Nu zijn dat echte concurrenten."

De Eredivisie mag dan voor Zlatan een afgesloten hoofdstuk zijn, de kans dat hij dit seizoen terugkeert naar de Serie A is wel aanwezig. AC Milan probeert de bijna twee meter lange aanvaller op huurbasis over te nemen van FC Barcelona. De clubs gaan daarover woensdag in gesprek, liet algemeen directeur Adriano Galliani van Milan weten. Zlatan heeft in zijn eerste seizoen in Catalaanse dienst niet weten te overtuigen.