Virgin Racing financieel gezond

Het Formule 1-team Virgin Racing is naar eigen zeggen financieel kerngezond. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei eerder dit jaar dat enkele van de teams het einde van het seizoen niet zouden halen, waarbij hij duidde op onder meer Virgin, maar dat team ontkent de problemen.

"Bernie mag zeggen wat hij wil, maar wij werken ondertussen gewoon door. Misschien hadden we hem van tevoren moeten informeren over onze financiële toestand, maar we nemen maar aan dat hij de andere teams bedoelt. Wij zijn al bezig met volgend jaar en zullen er dan ook zeker bij zijn in 2011, omgeacht het verdere verloop van het huidige seizoen," zei de baas van Virgin Racing Graeme Lowdon tegen Autosport.

Hij voegt er aan toe dat Virgin er bewust voor gekozen heeft om met een laag budget te gaan racen. Het team heeft zich ingeschreven op het moment dat er sprake was van een budgetlimiet van ruim veertig miljoen euro en wil zich hier aan houden om zo niet in de problemen te geraken.

"Door ons budget kunnen we al snel quitte spelen met onze sponsorinkomsten. Dat hebben we altijd gewild omdat het anders niet verantwoord zou zijn om een Formule 1-team te beginnen. Als we honderd miljoen dollar per jaar nodig zouden hebben om het team te runnen zou het heel moeilijk worden om quitte te spelen, maar zulke bedragen geven wij dan ook niet uit."

Ondanks het beperkte budget presteert Virgin volgens Lowdon prima en zit er nog veel rek in. Zo probeert het team nog de tiende plaats in het constructeurskampioenschap van Lotus over te nemen, omdat deze recht geeft op meer televisiegelden. "Het begin was moeilijk, maar nu gaat het steeds beter. In Silverstone hebben we een flink pakket vernieuwingen aan de auto aangebracht, en ook de betrouwbaarheid gaat met sprongen vooruit."