Van den Broeck mist WK wielrennen

Jurgen van den Broeck zal niet deel gaan nemen aan het WK wielrennen in Australië. De Belg zegt dat hij niet meer in vorm is en dat hij daarom in Melbourne eind september/begin oktober niets te zoeken heeft.

"In de Eneco Tour heb ik goed kunnen vaststellen dat de Tourvorm volledig weg is," zei de renner van Omega Pharma-Lotto die in het klassement 87e staat op ruim 24 minuten van leider Tony Martin.

"Ik raak niet voldoende in conditie om in Australië een rol te kunnen spelen in dienst van Gilbert. Ik ga straks een week op stage naar Tenerife waar ik opnieuw de goede tred hoop te vinden. Via de Italiaanse eendagswedstrijden wil ik nog goed zijn in de Ronde van Lombardije. Want ik wil wel degelijk mijn seizoen zo lang mogelijk trekken."

Eerder dit jaar baarde Van den Broek opzien door in de Tour de France bergop met de besten mee te kunnen en als vijfde te eindigen in het klassement. Dat was één plaats beter dan Robert Gesink die ook het WK aan zich voorbij laat gaan. Ook de winnaar van de Tour Alberto Contador gaf eerder al aan zich op andere wedstrijden te willen richten.