Vorm: "Heb behalve penalty niets te doen gehad"

FC Utrecht-doelman Michel Vorm kende een bijzonder rustige middag tegen Willem II. De Utrechters waren in eigen huis te sterk (3-0).

Willem II kreeg via Andreas Lasnik wel de kans om de score te openen. "We kregen een penalty tegen, maar de bal vloog hoog de tribune in", zei Vorm na afloop tegen NUsport. "Dat was wel het moment dat ik vies ben geworden, want ik dook wel. Verder heb ik niets te doen gehad vanmiddag", vervolgt de Oranje-international.

De doelman had niet het gevoel dat Utrecht punten zou verspelen tegen de Tilburgers. "Willem II was wel erg zwak. Ik heb geen seconde gedacht dat wij vandaag punten lieten liggen. Na de 1-0 van Ricky was de wedstrijd al gelopen", aldus Vorm, die zijn ploeg via wederom Van Wolfswinkel en een doelpunt van Dries Mertens zag uitlopen.

De zege op Willem II is een goede opsteker voor Utrecht in aanloop naar de return van de Europa League tegen Celtic. "Celtic uit of thuis is nogal een verschil. We hebben niets te verliezen, we kunnen vrijuit voetballen. Er kunnen gekke dingen gebeuren, maar dat het moeilijk wordt is duidelijk", besluit de tweede keeper van Oranje.