The Stig eindelijk ontmaskerd

Hij werd al langer aangezien voor The Stig, maar ditmaal kan hij niet langer ontkennen. Nieuw bewijs heeft aangetoond dat The Stig, de mysterieuze testrijder in het programma Top Gear, niemand minder dan Formule 3-coureur Ben Collins is.

Men heeft ontdekt dat rekeningen van het bedrijfje van Collins, Collins Autosport, laten zien dat hij een belangrijke, commerciële band heeft met Top Gear. De eerste rekeningen werden verstuurd in 2003, net nadat de zwarte Stig werd vervangen door de witte. In december van dat jaar, pas een maand na het verschijnen van de nieuwe Stig, ging 2003 voor het bedrijf de boeken in als 'hoeksteenjaar'. Dit werd deels veroorzaakt door 'coureursdiensten voor de BBC, voornamelijk in het programma Top Gear'.

De bestuurders beschreven het als het aanbieden van 'goede vooruitzichten op lange termijn voor de voortzetting van inkomsten'. De enige conclusie die hieruit valt te trekken is dat Collins de nieuwe Stig moet zijn.

Men heeft gisteren geprobeerd Collins uit te horen over de vinding. De coureur, die juist een race reed in Hongarije, kon de interviewer niet te woord staan. "Ik kan nu niet met je praten. Ik rijd net een tunnel in", luidde het antwoord.

De ontmaskering van The Stig valt net enkele dagen nadat werd ontdekt dat de witte coureur misschien het veld moet ruimen. Hij ligt in de clinch met de BBC over zijn autobiografie. De advocaten van de omroep willen de publicatie van het boek tegenhouden.


Nee, ook Michael Schumacher is The Stig niet