Uitslagen Duitsland speelronde 1

Afgelopen weekend stond de eerste speelronde van de Duitse Bundesliga op het programma. De eerste speelronde had een aantal leuke wedstrijden op het affiche. Bayern München - VfL Wolfsburg is hier na te lezen en een verslag van Hamburger SV - Schalke 04 kun je hier nog eens bekijken.

Verrassende top-drie na speelronde 1

De eerste speelronde van de Duitse Bundesliga heeft meteen voor een paar opmerkelijke resultaten gezorgd. 1899 Hoffenheim, vorig seizoen nog goed voor een plaats in de middenmoot, maakte gehakt van Werder Bremen, dat waarschijnlijk dit seizoen uitkomt in de Champions League. Hoffenheim won in eigen huis met maar liefst 4-1 van de ploeg van trainer Thomas Schaaf. Frings zette Bremen na drie minuten nog wel op voorsprong met een benutte penalty, maar nog voor rust bogen Ba, Mlapa, Ibisevic en Salihovic de stond om naar 4-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Hoffenheim pakt dankzij de overwinning de eerste plaats in de Bundesliga en Werder Bremen is na dit weekend hekkensluiter.

De top-drie na speelronde 1 wordt verder gevormd door de promovendussen 1. FC Kaiserslautern en Sankt Pauli. Kaiserslautern mocht op bezoek bij 1. FC Köln en won knap met 1-3. Köln-speler Mohamad liep in record-tempo een rode kaart, maar de thuisploeg kwam dankzij een treffer van Novakovic nog wel op voorsprong. Dankzij twee doelpunten van Lakic en eentje van Ilicevic boog Kaiserslautern redelijk simpel de stand om in hun voordeel.

Sankt Pauli won met 1-3 van degradatiekandidaat SC Freiburg. Alle doelpunten vielen pas in het laatste kwartier. Twaalf minuten voor tijd leek Cisse Freiburg in veilige haven te schieten, maar een slotoffensief van Sankt Pauli leverde maar liefst drie doelpunten op. In de 83e minuut was Boll verantwoordelijk voor de gelijkmaker en in de laatste minuut waren zowel Sukuta-Pasu en Bartels nog trefzeker.