Uitslagen Engeland speelronde 2

Dit weekend is in Engeland de tweede speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na twee speelronden.

Blackpool FC krijgt pak slaag van Arsenal

Arsenal is er in geslaagd om het blazoen dit weekend op te vijzelen. Vorige week speelden The Gunners in de openingswedstrijd nog gelijk tegen Liverpool (1-1). Dit weekend ging het beter en werd promovendus Blackpool FC met 6-0 naar huis gestuurd.

Na twaalf minuten stond Arsenal op voorsprong door een doelpunt van Theo Walcott, die op aangeven van Andrei Arshavin wist te scoren. Na een half uur wedstrijd moest Blackpool FC met tien man verder. Ian Evatt kreeg een rode kaart voorgehouden, nadat hij een overtreding in het strafschopgebied maakte.

Dit was voor The Gunners het sein om gas te geven. In het tijdsbestek van zeven minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst pikte Arshavin zijn doelpunt mee, waarna Walcott voor zijn tweede van de wedstrijd tekende. Na de pauze troffen ook bou Diaby, wederom Walcott en Marouane Chamakh de score nog verder op.

Wigan Atheltic ook in tweede duel hard onderuit

Het zit Ronnie Stam niet echt mee bij Wigan Ahtletic. Vorige week ging de voormalig speler van FC Twente met 4-0 onderuit tegen promovendus Blackpool FC. Ook dit weekend kreeg de ploeg een forse draai om de oren, aangezien Chelsea met 6-0 wist te winnen.

Het waren aan de zijde van Chelsea vooral de Franse spelers, die het de verdediging van Wigan Ahtletic erg moeilijk maakte. Na 34 minuten wedstrijd viel de eerste treffer. Deze werd door Florent Malouda gemaakt. Aan het begin van het tweede bedrijf maakte Nicolas Anelka het verschil door in vijf minuten twee keer te scoren.

Voor Wigan Ahtletic was de gifbeker echter nog niet leeg. In de 78e minuut verergerde Salomon Kalou het leed van de thuisploeg, waarna ook in blessuretijd nog twee keer werd gescoord. Eerst was het opnieuw Kalou, waarna Yossi Benayoun voor het slotakkoord tekende.