Bril omhoog laten mans slechtste gewoonte

Mannen en toiletbrillen, deze combinatie wekt altijd veel woede bij vrouwen. Doet de man na jaren strijd de bril keurig omhoog tijdens het plassen, is de vrouw weer boos dat deze na afloop niet weer naar beneden wordt gedaan. Maar liefst 54 procent van de vrouwen ergert zich eraan de bril voor het plassen eerst te moeten laten zakken.

Dit is de schokkende uitkomst van een enquête van een Britse webwinkel in huishoudspullen, waaraan 1165 vrouwen hebben deelgenomen. Naast het toiletbrilgedrag hekelen veel vrouwen ook het gedrag van hun man met betrekking tot wasgoed.

Zo ergert bijna een kwart van de vrouwen (23%) zich eraan dat de partner zijn natte handdoek na het douchen op bed laat liggen. Een derde punt waar de man op moet letten, is dat hij zijn vieze onderbroeken niet overal laat slingeren. Vijftien procent van de vrouwen ergert zich hieraan.

Hoewel mannen proberen het de vrouw zo veel mogelijk naar de zin te maken, kan hij maar weinig goed doen in de ogen van vrouwen. Zo haten vrouwen het als hun man snurkt, en ook het zich er met een jantje-van-leiden van af maken bij een huishoudelijke klus, in de hoop hier niet nog een keer voor te worden gevraagd, zet kwaad bloed bloed bij de dames.

Tot slot worden ook het niet vervangen van een lege toiletrol en het niet vragen van de weg indien men is verdwaald, genoemd als bron van ergernis. Wil men vrouwlief echter echt op de kast krijgen, dan moet de man zijn afgeknipte teennagels laten slingeren. Ook het rechtstreeks uit een melkpak drinken kan op weinig goedkeuring rekenen.