Meisje (2) uit rijdende trein gegooid

In India heeft een ruzie tussen treinpassagiers geleid tot de tragische dood van een tweejarig meisje. De peuter werd uit de rijdende trein gegooid en was op slag dood.

Het slachtoffertje, Nisha, reed met haar vader en moeder in de trein door de Noord-Indiase staat Uttar Pradesh. Op een gegeven moment kwamen vier mannen de treincoupé inlopen. "Zij probeerden met geweld de door het gezin bezette ligplaatsen te veroveren", laat de spoorwegpolitie weten. "Het gezin verzette zich hier hevig tegen."

"Volgens het politierapport werd het viertal agressief en begon geweld te gebruiken tegen de ouders. Geen van de andere passagiers schoot het gezin te hulp. In een vlaag van woede pakten de mannen het meisje op en gooiden haar door een geopende deur naar buiten. Ze was op slag dood."

Hierop maakte de trein een noodstop. De ouders renden de trein uit om het lichaampje van hun dochter veilig te stellen. De mannen gingen op in de menigte, van hen ontbreekt nog ieder spoor. "Wij zullen alle middelen inzetten om de daders op te sporen", belooft de politie.