Rasmussen niet naar Team Luxemburg

Michael Rasmussen is nog altijd bezig om een ploeg te vinden, zodat hij in het seizoen 2011 weer op het hoogste niveau kan uitkomen. De Deen is hier echter nog niet in geslaagd. Zijn laatste afwijzing is afkomstig van Team Luxemberg, de ploeg van de gebroeders Schleck.

"Vanwege zijn leeftijd richten wij ons niet op Michael Rasmussen," liet Kim Anderesen, ploegleider van Team Luxemburg, aan de zender TV2 Sport weten. "Hij is een fantastische renner, maar wij proberen een team op te bouwen met de focus op de jeugd en we hebben al enkele oudere renners gecontracteerd."

Rasmussen wordt ook al enige tijd met Team Saxo Bank in verband gebracht. De Deen zou al een gesprek hebben gehad met ploegleider Bjarne Riis. Tot een overeenkomst is het tot op heden nog niet gekomen. "Hij zou een nieuwe kans moeten krijgen, maar er is nog een lange weg te gaan," liet Riis aan BT weten.

"Het lijkt er nu een beetje op alsof ik degene ben die over zijn toekomst moet gaan beslissen. Dat lijkt me niet juist", ging de ploegleider van Team Saxo Bank verder, die blij is met het feit dat Rasmussen erkende fouten te hebben gemaakt. "Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat is de juiste beslissing geweest. We zullen zien waar het eindigt."