Preud'homme: "Dit is wat we nodig hadden"

De 0-3 zege van FC Twente op Vitesse was een bevrijding voor de landskampioen, dat dit seizoen nog geen overwinning had geboekt. Coach Michel Preud'homme erkende na afloop van de wedstrijd de opluchting van de zege.

"In de rust heb ik het bekende praatje gehouden: Jongens, jullie spelen goed, dat doelpunt komt wel. Bovendien hebben we er met Luuk de Jong een jongen met pit in gebracht. Ook dat heeft geholpen", aldus Preud'homme na afloop tegenover de pers. "De eerste helft hebben we, zoals in de eerste twee wedstrijden, goed gespeeld. De kansen werden alleen niet benut, die kwamen na de hervatting wel. Dit is wat we nodig hadden."

De Belg ging ook dieper in op de samenstelling van de huidige selectie. "Natuurlijk is het vertrek van Cheik Tioté een tegenvaller, maar we wisten dat dit kon gebeuren. Er stonden tegen Vitesse drie nieuwe jongens voor de eerste keer in de basis en ik vind dat ze goed hebben gespeeld."

Voor 31 augustus zal Preud'homme echter nog niet met de volledige zekerheid over zijn selectie kunnen leven. Pas na 31 augustus is de transferperiode tot januari ten einde. "Tot dan is het mogelijk dat iemand nog vertrekt. Ik hoop dat de maand snel voorbij is, al geloof ik dat men daar bij Vitesse anders over denkt."