Bijna half miljoen bezoekers voor Sail

Sail 2010 heeft zaterdag bijna een half miljoen bezoekers naar Amsterdam getrokken. "Het is heel goed verlopen", laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Donderdag kwamen ongeveer driehonderdduizend mensen naar de hoofdstad, en vrijdag waren 350.000 op of langs het IJ te vinden. Naar verwachting trekt het enorme evenement in vijf dagen anderhalf miljoen belangstellenden. Zangeres Ellen ten Damme sluit de derde dag van Sail af met onder meer een havenlied

Om 22.00 uur werd opnieuw vuurwerk afgestoken. De politie riep schippers op om op het IJ driehonderd meter afstand te houden van het ponton waar vuurwerk wordt afgestoken. Vrijdagavond kostte het de waterpolitie veel moeite om de boten op afstand te houden. Een aantal boten kwam klem te zitten en raakte beschadigd.

Het was niet alleen druk op het water vanwege Sail. Zaterdagavond vond ook het jaarlijkse Prinsengrachtconcert plaats. De politie raadde mensen aan het begin van de avond af nog te komen, omdat de kades volstonden met mensen.