Barcelona en Inter winnen Super Cup

FC Barcelona en Internazionale hebben hun eerste prijs van het nieuwe seizoen al te pakken. Barça won de Spaanse Super Cup door met 4-0 te winnen van Sevilla. Daarmee werd de 3-1 nederlaag uit het eerste duel overtuigend weggepoetst. Inter veroverde de Super Cup in Italië door AS Roma in San Siro met 3-1 opzij te zetten.

Bij Barcelona was Lionel Messi de grote man. Nadat Sevilla-verdediger Abdoulay Konko met een eigen doelpunt de score had geopend, liet de Argentijn zich nadrukkelijk gelden. Met doelpunten in de 24e, 43e, en 90e minuut liet hij zien dat de 3-1 nederlaag van vorig week kan worden beschouwd als een schoonheidsfoutje.

Voor Inter betekent de Super Cup na de Champions League, landstitel en Coppa Italia al weer de vierde prijs in korte tijd. In de finale van zaterdag tegen AS Roma kwam Inter door toedoen van John Arne Riise nog wel op achterstand, maar daarna werd overtuigend orde op zaken gesteld. Goran Pandev maakte gelijk, Samuel Eto'o gaf met goals in de 70e en 80e minuut het beslissende zetje.

Barcelona en Inter winnen Super Cup
Barcelona en Inter winnen Super Cup (Foto: Novum)