Meisje (13) sterft tijdens besnijdenis

Egyptes hoogste aanklager, Abdul Meguid, heeft donderdag een arrestatiebevel uitgevaardigd voor dokter Fathiya Ahmad. Doordat hij slecht werk leverde tijdens de illegale besnijdenis van een dertienjarig meisje, is zij om het leven gekomen.

Hoewel Egypte vrouwenbesnijdenis twee jaar geleden verbood, wordt dit barbaarse ritueel nog immer uitgevoerd, zij het illegaal. De dood van Nermeen Al Hadad heeft voor veel opschudding gezorgd in het Noord-Afrikaanse land.

Het dertienjarige meisje werd eerder deze week besneden door Ahmad, een arts. Wat er misging is helaas niet bekend, maar het kind heeft de ingreep niet overleefd. De ouders van het meisje, woonachtig in de provincie Menufya in de Nijldelta, hebben haar hierna zonder toestemming begraven om zo de sporen uit te wissen.

"De zaak kwam aan het licht na een telefoontje naar de kinderbescherming", heeft de Egyptische minister van Gezin en Bevolking verklaard. "Haar familie heeft haar begraven zonder vergunning of overlijdensakte om de misdaad te verbergen."