'Rechters buigen zich over bekentenis Joran'

Drie Peruaanse rechters buigen zich sinds vrijdag over de bekentenis van Joran van der Sloot die verdacht wordt van de moord op de 21-jarige Stephany Flores eind mei. Zijn advocaat claimt dat bij zijn verhoor geen officiële vertaler was en dat het niet duidelijk was dat zijn toenmalige raadsvrouw, een officiële advocate was.

Verwacht wordt dat de rechters binnen een week een beslissing nemen, meldt CNN. Van der Sloot vindt dat zijn bekentenis niet rechtmatig verkregen is. In juli klaagde hij de advocaat Luz Marina Romero Chinchay aan. Volgens Van der Sloot was de advocate hem opgedrongen omdat zij een relatie had met een politieman, stelt zijn huidige advocaat Maximo Altez Navarro. Romero ontkent dit. Ook zou zijn laptop onrechtmatig onderzocht zijn.

Een rechter in de Peruaanse hoofdstad Lima oordeelde in juni dat de bekentenis van Van der Sloot rechtmatig was verkregen. Van der Sloot zit nu vast in de zwaarbeveiligde Miguel Castro Castro gevangenis in Lima. Hem hangt een celstaf van tussen de 15 en 35 jaar boven het hoofd, als hij wordt veroordeeld voor de beroving en moord op Flores.