West Bromwich Albion strikt Odemwingie

Peter Odemwingie zal binnenkort in de Premier League te bewonderen zijn. De Nigeriaanse aanvaller verlaat Lokomotiv Moskou voor West Bromwich Albion. Odemwingie tekende een contract voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen.

Voor Odemwingie is het spelen in de Premier League een droom die uitkomt. "Ik kon een kans om in Engeland aan de slag te gaan niet afslaan," zegt de dolgelukkige international, die al 59 keer voor zijn land uitkwam. "Toen de kans zich voordeed heb ik aan Lokomotiv gevraagd om een transfer te overwegen. Dit zijn de kansen waarop je hoopt als je begint met voetballen. Het zal een nieuw hoofdstuk in mijn leven worden."

De manager van W.B.A., Roberto Di Matteo, is erg blij met de komst van Odemwingie. "Peter is snel, tweebenig, maakt doelpunten en heeft de nodige ervaring op een zeer hoog niveau. We hebben hem gehaald als spits, maar hij kan ook op de flank spelen, waardoor ik meer opties heb."

Odemwingie, wiens moeder Russisch is, begon zijn carrière in de jeugdopleiding van CSKA Moskou. Later kwam hij via de Nigeriaanse club Insurance in België terecht bij La Louviére. Na zijn tijd in België speelde hij voor Lille in Frankrijk en in 2007 vertrok hij weer naar Rusland. Bij Lokomotiv kwam hij tot 21 doelpunten in 70 wedstrijden.