Pirelli blij met eerste testdagen

het Italiaanse bandenmerk Pirelli is tevreden met de eerste tests die het deze week uitgevoerd heeft in voorbereiding op de terugkeer in de Formule 1. Nick Heidfeld reed afgelopen dinsdag en woensdag op het circuit van Mugello met een Toyota TF109 en wist zo veel data te verzamelen.

De PZero, zoals de band van Pirelli heet, is de basisversie voor de F1-band voor volgend jaar. Er werd op een droge baan gereden, waardoor de droogweerbanden optimaal getest konden worden. "Dit was onze eerste stap richting de terugkeer in de Formule 1 en we zijn heel tevreden met hoe de band zich heeft gehouden. We hebben ons geconcentreerd op de compound en de samenstelling van de voor- en achterbanden en dat zullen we ook in de komende tests blijven doen," zei de motorsportdirecteur van Pirelli Paul Hembery.

"Mugello heeft een oppervlak waarop banden snel slijten en heeft ook lange 'medium speed'-bochten. Ook zijn er hairpins en plaatsen waarop er snel van richting veranderd moet worden en hiermee hebben we veel data weten te verzamelen, zoals gehoopt."