Kerk negeert verbod verbranden koran

De Dove World Outreach Center in Gainesville in de Amerikaanse staat Florida blijft bij zijn voornemen op eigen grond op 11 september korans te verbranden. Dat heeft de Amerikaanse zender Fox News vrijdag gemeld.

Het gemeentebestuur had de actie verboden omdat het in het openbaar in brand steken van boeken in Gainesville niet is toegestaan, omdat het vuur kan overslaan. "De stad Gainesville geeft geen vergunning, maar wij blijven korans verbranden", reageerde de kerk in een e-mail.

De kerk is een fundamentalistische christelijke groepering die de islam als een wapen van het Arabische imperialisme en kolonialisme beschouwt. De groep houdt ook demonstraties tegen pornografie en wijst homoseksualiteit als pervers af. Pastor Terry Jones van Dove World Outreach Center heeft een boek geschreven met als titel: Islam komt van de duivel. Daarnaast verkoopt hij T-shirts met dezelfde boodschap.

Met de verbranding van de korans wil de kerk de aanslagen herdenken die extremistische moslims op 11 september 2001 in New York en Washington pleegden.