Filmstudio klaagt condoomfabrikant aan

Filmmaatschappij Warner Bros. heeft de fabrikant van het Zwitserse condoommerk Harry Popper voor de rechter gesleept. De condooms zouden de fictieve tovenaar Harry Potter een slechte naam bezorgen.

Volgens de filmmaatschappij heeft Harry Potter een uitgesproken positief imago en zouden condooms daar niets mee te maken hebben. "Het imago van mijn cliënt is in gevaar", zegt de advocaat van Warner Bros. tegen de Zwitserse krant Bote. De condooms hebben naast een gelijkklinkende naam ook een verpakking die associaties met de bekende tovenaar oproept. Het vrolijke voorbehoedsmiddel draagt een ronde bril en in zijn hand een toverstaf.

Erotiek-aanbieder Magic X vergelijkt de juridische strijd met die van David en Goliath. "Mensen die Harry Potter-films bekijken, zijn toch geen klant van ons." De uitspraak van de Zwitserse rechter volgt in september. Harry Potter is vaker het slachtoffer van parodieën. In Engeland verschenen eerder de boekdelen Barry Trotter and the Shameless Parody, Barry Trotter and the Unnecessery Sequel en Barry Trotter and the Dead Horse.

Filmstudio klaagt condoomfabrikant aan
Filmstudio klaagt condoomfabrikant aan (Foto: Novum)