'Straf Sander V. zwaarder wegens drugsgebruik'

Oud-politieman Sander V. verdient een extra zware gevangenisstraf voor de moord op zijn 12-jarige buurmeisje Milly Boele, omdat hij ten tijde van zijn daad extreem veel drugs had gebruikt. Dat laat Frank van Ardenne, advocaat van de familie Boele, vrijdag weten. V. zou dertig tot veertig keer naar een joint hebben gegrepen op de dag van het misdrijf.

De advocaat onderschrijft daarmee de mening van strafrechtdeskundige Geert-Jan Knoops die vrijdag in De Telegraaf pleit voor een zwaardere straf. Knoops stelt dat een agent eerder strafverzwaring heeft gekregen omdat hij onder invloed was. De raadsman sluit een levenslange celstraf voor V. niet uit.

Ook Van Ardenne sluit dit niet uit. Eerder werd op verzoek van de familie moord al naast doodslag opgenomen in de tenlastelegging. "Wij willen dat hij wordt vervolgd voor de zwaarst mogelijke variant. De rechtbank kan dan een keuze maken. Maar de strafmaat is een zaak van de rechter. Dat kan dan ook levenslang zijn."

Donderdag werd tijdens een regiezitting in de rechtbank in Dordrecht duidelijk dat V. zich waarschijnlijk binnen drie maanden voor de rechter moet verantwoorden voor de verkrachting en moord op Milly Boele.

De zaak zorgde in maart voor veel beroering. Boele was dagenlang in haar woonplaats Dordrecht vermist. Sander V. meldde zich uiteindelijk bij de politie en bekende dat hij haar had omgebracht en in de tuin had begraven.