Glock gelooft nog in F1-wereldtitel

Timo Glock mag dan bij Virgin Racing in het achterveld rijden toch gelooft hij er nog in om ooit de wereldtitel in de Formule 1 te behalen. De Duitser doet deze opmerkelijke uitspraak in de zomerstop die de raceklasse momenteel kent.

"Als ik er niet in zou blijven geloven en alles er aan zou doen om kampioen te worden, zou ik niet langer in de Formule 1 thuishoren," zei Glock tegen DPA. Hij benadrukt dat hij hiermee niet voor een beter stoeltje in de Formule 1 solliciteert en gewoon bij Virgin wil rijden. "Het staat vast dat ik blijf. Ik heb een geldig contract."

Waar de Duitser wel moeite mee heeft is dat hij niet met de voorsten mee kan doen met het nieuwe team. "Het is geen geheim dat het me zwaar valt om achteraan rond te rijden. Zeker omdat ik kampioen ben geweest in de GP2 en in de Formule 1 op het podium heb gestaan."

Wel heeft Glock er moeite mee dat zijn vorige team Toyota er eind vorig jaar plotseling de stekker uit trok. "Ze zijn er op het verkeerde moment mee gestopt. Toyota behoorde net bij de vijf beste teams op de grid en het zag er goed uit voor 2010. Het was zeer frustrerend," zei de Duitser tegen YallaF1.com.