Voorwaardelijke schorsing tennisser Köllerer

Tennisser Daniel Köllerer en zijn manager Manfred Nareyka hebben een voorwaardelijke schorsing met een proeftijd van twee jaar gekregen. De Oostenrijker had op zijn website links naar wedkantoren staan en de kansen voor tenniswedstrijden. Dat is volgens de Tennis Integriteitsdienst van de internationale tennisfederatie ITF het faciliteren van wedden en dat is voor tennissers verboden.

Als Köllerer en Nareyka binnen die twee jaar weer in de fout gaan, wordt de schorsing definitief. Köllerer zou dan drie maanden geen wedstrijden mogen spelen en een boete van vijftienduizend euro moeten betalen. Nareyka zou een jaar lang geen tennistoernooien mogen bezoeken.

In juli kwam het tweetal ook al in opspraak. Tijdens het challengertoernooi in Cordenons speelde Köllerer tegen Robin Haase toen de Oostenrijker een toiletpauze nam. Nareyka zat op het toilet ernaast en de twee hadden een gesprek. Voor de scheidsrechter was dat ongeoorloofd coachen en dus kreeg de Oostenrijker zijn derde waarschuwing en verloor hij de wedstrijd.

Een maand eerder beschuldigde de Braziliaan Julio Silva Köllerer van racisme. De Oostenrijker zou hem tijdens een wedstrijd voor aap hebben uitgemaakt.