Vitesse vraagt fans om geduld

Vitesse vraagt de fans nog even rustig te wachten op de komst van de beloofde versterkingen. De nieuwe eigenaar Merab Jordania beloofde bij zijn aanstelling binnen twee dagen al spijkers met koppen te zullen slaan, maar voorlopig is nog niemand vastgelegd. "Het afronden van de transfers heeft tijd nodig en Vitesse gaat hierbij heel zorgvuldig te werk", staat te lezen op de clubsite.

Heel lang zal het geduld van de fans overigens niet op de proef worden gesteld. "De aangekondigde transfers zijn volop in proces. Vitesse verwacht op korte termijn meerdere spelers te kunnen verwelkomen." Tot nu toe is alleen bekend dat de Gelderse eredivisionist interesse heeft in Giorgi Chanturia, een Georgische jeugdspeler van FC Barcelona.

Vitesse benadrukt dat de komst van nieuwe spelers de ontwikkeling van de eigen talenten niet in de weg mag staan. "Zoals aangegeven blijft het opleiden van eigen spelers ook onder de nieuwe eigenaar een speerpunt van het beleid", meldt de clubleiding. De selectie van Vitesse herbergt momenteel talenten als Marco van Ginkel (17), Davy Pröpper (18) en Wiljan Pluim (21).