Sparta trekt spits Voskamp aan

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met spits Johan Voskamp. De aanvaller, vorig jaar tweede op de topscorerslijst van de Jupiler League, komt over van Helmond Sport. Hij tekende een driejarig contract op het Kasteel.

De 25-jarige Voskamp wordt in Rotterdam de opvolger van de naar De Graafschap vertrokken Rydell Poepon. De spits speelde al eerder in Rotterdam, want hij debuteerde in het betaald voetbal namens Excelsior. Die club verhuurde hem in zijn laatste seizoen aan RKC Waalwijk. De aanvaller uit De Lier was in de zomer van 2009 transfervrij en sprak al met een Hoofdklasser, waarna Helmond Sport hem alsnog een profcontract bood. Daar scoorde hij liefst 22 doelpunten en kwam zelfs in de belangstelling te staan van buitenlandse clubs.

Trainer Jan Everse is blij met zijn nieuwe aanwinst: "Johan is een spits met veel dreiging, die in het strafschopgebied heel gevaarlijk is. En ik ga ervan uit dat wij dit seizoen veel in de zestien komen." Voskamp scoorde tot dusverre vijftig keer in 142 competitieduels als prof.