McEnroe: "Nadal kan ook US Open winnen"

Volgens oud-tennisser John McEnroe heeft Rafael Nadal dit jaar de beste mogelijkheid om de US Open op zijn naam te schrijven. De Spanjaard won al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon, maar bij de US Open kwam hij nooit verder dan de halve finales.

"Heel veel mensen, onder wie ik, zijn ervan overtuigd dat hij nu de grootste kans maakt om de US Open te winnen," zei McEnroe tegen Reuters. "Hij speelt precies genoeg wedstrijden om vertrouwen op te doen en de tegenstanders angst in te boezemen. Bovendien gunt hij zijn lichaam wat rust."

"Soms zitten er zeven weken tussen Wimbledon en de US Open, soms acht. Dit jaar zijn het er acht en dat gaf hem de kans om vijf weken vrijaf te nemen. Het ziet er allemaal zeer veelbelovend uit voor hem."

Nadal won dit jaar al Roland Garros en Wimbledon. Volgens McEnroe komt dit omdat hij zijn speelwijze iets veranderd heeft, waardoor hij optimaal kan profiteren van het mindere jaar van Roger Federer. De Zwitser won de US Open echter al vijfmaal, waardoor hij als een geduchte tegenstander van Nadal mag worden gezien, maar McEnroe geeft het voordeel aan de Spanjaard. "Waarom Nadal bovenaan staat? Hij volleyt beter, beter dan Federer op dit moment, en hij heeft zijn service ten goede aangepast. Hij zet echt stappen voorwaarts."