LeasePlan Bank: Even geen nieuwe klanten

Vanaf volgende week zal LeasePlan Bank voorlopig geen nieuwe klanten meer aannemen. Dat maakte de internetspaarbank donderdag bekend. Dit komt omdat de interne doelstelling van de bank voor 2010 bijna is bereikt.

Sinds de start in februari van dit jaar brachten iets meer dan 50.000 klanten ruim 1 miljard euro spaargeld binnen. De spaarbank hoopte vooraf binnen drie jaar 1,5 tot 2 miljard euro binnen te halen. LeasePlan wil op deze manier haar bedrijfsactiviteiten, waaronder autolease, voor 10 tot 20 procent met spaargeld financieren.

"Het aandeel van het spaargeld moet niet te snel te groot worden want we willen een evenwicht bewaren in de financiering", aldus een woordvoerder van de bank. "Bovendien gebruiken we het spaargeld alleen voor onze kernactiviteit: leasecontracten. Als we nu veel meer geld binnenkrijgen moeten we het wegzetten in andere zaken en dat willen we niet."

De bank is snel populair geworden omdat het duidelijk is over de rente (Euribor plus een vaste opslag van 2,1 procent die eens per jaar wordt vastgesteld) en die hoog is in vergelijking met de concurrentie. Bovendien wordt de rente elke maand direct bijgeschreven.

LeasePlan Bank kan nog ongeveer duizend klanten opnemen, maar dan is het loket gesloten. Waarschijnlijk voor een 'aantal maanden'. De bank zei dat de actie geen gevolgen heeft voor bestaande klanten. Zij mogen blijven inleggen wat ze willen.


LeasePlan Bank iets te populair: Voorlopig geen nieuwe klanten meer