Gerard Joling: 'Ik ben niet ingestort'

Gerard Joling is naar eigen zeggen niet ingestort. Joling las zaterdag met verbazing de krant. "Gerard Joling ingestort. Nou nou, dat is nogal wat", schrijft de 50-jarige zanger op zijn website. "Ik ben niet in elkaar gestort", laat hij weten. Volgens Joling is hij alleen veel te druk geweest.

"Mijn arts heeft gezegd dat het nu tijd is om het eens een paar maanden rustig aan te doen. Dat is wat mijn lichaam aangeeft", aldus Joling. "Ik heb de laatste zes jaar te veel hooi op mijn vork genomen. Ik heb aan een stuk door gewerkt. Dan kan het wel eens zo zijn dat je accu weer opgeladen moet worden."

Dit weekeinde maakte Joling bekend dat hij het de komende tijd op doktersadvies rustig aan gaat doen. Dat betekent onder meer dat hij de zaterdagavondshow die hij met Beau van Erven Dorens voor SBS 6 zou maken, aan zich voorbij moet laten gaan. Marc-Marie Huijbregts neemt zijn plaats in. "Het spijt me oprecht voor alle betrokkenen, maar ik weet zeker dat het programma met Marc-Marie ook een klapper gaat worden."

Gerard Joling: ik ben niet ingestort
Gerard Joling: ik ben niet ingestort (Foto: Novum)